Kredi Kartı Başvurusu Yapabileceğiniz Bankalar

Avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç kredisi hesaplamak ve bankalara tüketici kredisi
başvurusunda bulunmak kredin.com’da güvenli ve ücretsiz!

Yapı Kredi
Akbank
Garanti BBVA
QNB Finansbank
Denizbank
ING Bank
EnPara
İş Bankası
Cepteteb
Teb
Alternatif Bank
Vakıfbank
ICBC Turkey
Anadolubank
Fibabanka
Halkbank
Ziraat Bankası
Burgan Bank

Konut kredisi yapılandırma en basit anlatımıyla mevcut kredi borcunun, yeni bir kredi ile baştan planlanmasıdır. Yeniden yapılandırmada, o gün geçerli olan kredi yapılandırma faiz oranları ile hesaplanmış yeni bir ödeme takvimi oluşturulur.Duruma göre taksit tutarları artabilir ya da azalabilir. Genellikle iki durumda yapılır:
● Güncellenen konut kredisi faiz oranları, kredinin kullanıldığı dönemdeki faiz oranlarından düşük olması durumunda tüketicinin talep etmesi ile,
● Kredi borcununun ödenememsi ve U0 günlük sınıra gelinmesi durumunda bankanın önerisi ile.
Borcunuzu ödemekte zorluk yaşıyorsanız bankanızla görüşerek kredi yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.Konut kredinizi ödemekte zorluk yaşıyorsanız yapılandırarak aylık taksit tutarınızın düşmesini sağlayabilirsiniz. Eğer U0 günlük gecikmeniz varsa yasal takibe girersiniz. Yasal takibe girmeden önce banka size yapılandırma teklif eder.  Bu olanaktan yararlanarak kredinizi yapılandırabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir zamanda da bankanızla görüşerek yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Bu noktada belirtmek isteriz ki yapılandırma faiz oranları güncel faiz oranlarından ayrı belirlendiği için konut kredisi faizlerinin düşmesi, yapılandırma faiz oranının da düşeceği anlamına gelmez.
Konut kredisi yapılandırma en basit anlatımıyla mevcut kredi borcunun, yeni bir kredi ile baştan planlanmasıdır. Yeniden yapılandırmada, o gün geçerli olan kredi yapılandırma faiz oranları ile hesaplanmış yeni bir ödeme takvimi oluşturulur. Duruma göre taksit tutarları artabilir ya da azalabilir.
Genellikle iki durumda yapılır:
● Güncellenen konut kredisi faiz oranları, kredinin kullanıldığı dönemdeki faiz oranlarından düşük olması durumunda tüketicinin talep etmesi ile,
● Kredi borcununun ödenememsi ve U0 günlük sınıra gelinmesi durumunda bankanın önerisi ile.
Borcunuzu ödemekte zorluk yaşıyorsanız bankanızla görüşerek kredi yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.
Konut kredinizi ödemekte zorluk yaşıyorsanız yapılandırarak aylık taksit tutarınızın düşmesini sağlayabilirsiniz. Eğer U0 günlük gecikmeniz varsa yasal takibe girersiniz. Yasal takibe girmeden önce banka size yapılandırma teklif eder.  Bu olanaktan yararlanarak kredinizi yapılandırabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir zamanda da bankanızla görüşerek yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Bu noktada belirtmek isteriz ki yapılandırma faiz oranları güncel faiz oranlarından ayrı belirlendiği için konut kredisi faizlerinin düşmesi, yapılandırma faiz oranının da düşeceği anlamına gelmez.
 
Konut ve Ev Kredileri İçin Gerekli Evraklar 2023;
● Başvuru formu
● Kimlik belgesi
● Gelir belgesi (maaş bordrosu ya da vergi levhası)
● Serbest mesleğe sahip olanlar için ilgili meslek kuruluşundan alınmış
üyelik belgesi fotokopisi
● Şirket sahipleri için şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret
sicil gazetesinin fotokopisi
● Yapımına henüz başlanmamış binalardan alınacak konutlar için inşaat
ruhsatı (bu noktada konut projesi ile bankanın anlaşması olması gerekmekte.)
● Yapımı henüz tamamlanmamış binalardan alınacak konutlar için inşaat ruhsatı ve kat irtifakı belgesi
● Tamamlanmış binalardan alınacak konutlar için kat mülkiyeti tapusu fotokopisi
● Ekspertiz raporu (bankanın anlaştığı bilirkişiden hizmet alabileceğiniz
gibi kendiniz de dışarıdan bir bilirkişi tutabilirsiniz.)
 

Taşıt kredisi çekmek için kefil, olmazsa olmaz bir şart değil. Kredi notu sisteminin getirdiği kolaylık sayesinde banka zaten sizing ödeme performansınızla ilgili ve borcunuzu ödeyip ödemeyeceğinizle ilgili genel bir fikre sahip olup başvuruyu buna göre değerlendiriyor. Ancak yine de bazı durumlarda banka kefil talep edebilir.
 
Kredi kartı bankaya borçlanmanızı sağlayan bir araç. Banka size verdiği borcun geri ödeneceğinden emin olmak ister. Bu nedenle banka, kredi kartı başvurunuzu incelerken bazı şartlar arar. Bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz:
● 18 yaşından büyük olmak
● Kredi notunun risksiz grupta yer alması
● Belgelenebilir gelire sahip olmak
Bankalar genel olarak kredi kartı başvurularında belge talep etmiyor ancak bilgilerinizin sistem üzerinden doğrulanamaması durumunda gelir belgeniz ya da SGK kaydınız talep edilebiliyor. Ayrıca bankanın inisiyatifi doğrultusunda geliriniz olmasa da düşük limitli kredi kartı alabiliyorsunuz. Bunun için banka ile birebir görüşmeniz gerekir.