Kredin.com Yazarları
18.04.2024

Faizsiz Evlilik Kredisi Nedir? Şartları Nelerdir?

Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Faizsiz evlenme kredisi, resmî olarak hayatlarını birleştirmek isteyen genç çiftlere sunulan bir kolaylıktır. Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamda başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz kredi sağlanır. 150.000 TL tutarındaki bu kredinin geri ödemesinde faiz uygulanmaz. Ancak bu kolaylıktan faydalanmak için faizsiz evlilik kredisi şartlarını karşılamanız gerekir. Söz konusu şartlar, aşağıdaki listede sıralanmıştır.

 
  • Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak.
  • 18 ila 29 yaş aralığında olmak. (30 yaşından gün almamış olmak).
  • 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 il olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa dışında mülk sahibi olmamak. Aynı zamanda bu iller dışındaki taşınmazlar için hisse sahibi olmamak.
  • Çiftin son 6 aylık gelir ortalamasıyla son aya ait gelirlerinin toplamının 2 asgari ücretten fazla olmaması.
  • Başvuru tarihi itibariyle resmî nikah tarihine 2 ila 6 ay kalmış olması. (2 aydan sonra veya 6 aydan önce evlenecek olmak).
  • Bakanlığın sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek.
  • Affa uğramış olsa bile hakkında belirli suçlardan kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunmamak.
 

Bu şartların tamamını sağlayan tüm çiftler, kredi için başvuruda bulunabilirler. Başvuruları onaylandıktan sonra krediyi diledikleri gibi kullanabilirler. Vadesi dolduğunda kolaylıkla geri öderler.

Faizsiz Evlilik Kredisi Kimler İçin Uygun?

Bu kredi, daha iyi koşullarda evlenmek isteyen çiftler için uygundur. Hayalindeki düğünü yapmak veya çeyizi düzmek isteyen gençler, söz konusu krediye başvurabilirler. Ev almak veya döşemek için eksiklerini kapatmak isteyenler de bu krediye başvurmayı deneyebilirler.

 

Faizsiz evlenme kredisi, dünyaevine girme yolundaki gençlere sunulur. “Yeni evlenenlere kredi” sloganıyla sunulan bu fırsattan resmî nikahları henüz kıyılmamış olan çiftler yararlanabilir. 18 ila 29 yaş aralığındaki, depremden etkilenen illerde mülk sahibi veya hissedarı olmayan, sicili temiz tüm T.C. vatandaşları faizsiz evlilik kredisi başvurusu yapabilir. Sicilin temiz sayılmasına engel olan suçlar şunlardır:

 
  • Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı çıkmak.
  • Cinsel dokunulmazlığı ihlal etmek.
  • Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak, satın almak, kabul etmek veya bulundurmak.
 

Söz konusu suçların tespiti, başvuruya engel olmak için yeterlidir. Affedilmiş olması durumu değiştirmez. Eşlerden biri söz konusu suçlardan hüküm giymişse çiftin başvurusu geçersiz sayılır.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ödeme Koşulları

Aile ve Gençlik Bankası fonundan sağlanan evlilik kredisinin geri ödeme koşulları son derece konforludur. Geri ödeme süreci toplamda 72 ayda tamamlanır. Kredinin alındığı andan itibaren ilk 24 ay boyunca çiftin geri ödeme yapmama hakkı korunur. 24 ayın sonunda ödeme süreci resmî ve zorunlu olarak başlar. Alınan borç, geri kalan 48 aya bölünerek ödenir. Bu süre boyunca borca herhangi bir faiz işlemez. Yani yalnızca kullandığınız kredi tutarını geri ödersiniz. Üstelik bu ödemeyi de 6 yıla yayabilirsiniz.

Faizsiz Evlilik Kredisi Öncelikli Gruplar

Faizsiz evlenme kredisi için depremden etkilenen çiftler, öncelikli grup olarak belirlenmiştir. Projenin pilot uygulaması Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya illerinde başlamıştır. Gaziantep ilinin de Nurdağı ve İslahiye ilçeleri proje kapsamına dâhildir. Krediden öncelikli olarak yararlanmak için 06.02.2023 tarihinde ve başvuru anında söz konusu il veya ilçelerin birinde ikâmet etmeniz gerekmektedir. Eşlerden birinin bu ikâmetgâh şartını yerine getirmesi yeterlidir. Söz konusu şartı sağlayan gençlerin başvuruları alındıktan sonra diğer illerde yaşayanlara da krediden yararlanma şansı tanınacaktır.


 
Paylaş

Kredi Kartı Başvurusu Yapabileceğiniz Bankalar

Avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç kredisi hesaplamak ve bankalara tüketici kredisi
başvurusunda bulunmak kredin.com’da güvenli ve ücretsiz!

Yapı Kredi
Akbank
Garanti BBVA
QNB Finansbank
Denizbank
ING Bank
EnPara
İş Bankası
Cepteteb
Teb
Alternatif Bank
Vakıfbank
ICBC Turkey
Anadolubank
Fibabanka
Halkbank
Ziraat Bankası
Burgan Bank
Araba kredisi hesaplaması yaparken bütçenizin dengesini kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Araba sahibi olmak isterken doğru oluşturulmamış bir otomobil kredisi ödeme planı nedeniyle zor günler yaşayabilirsiniz.Taşıt kredisi faiz oranı, sigorta giderleri, dosya masrafı vb maliyet kalemlerinin yanı sıra KKDF ve BSMV gibi vergi giderlerini de hesaplamalısınız.
Unutmamanız gereken bir diğer husus ise satın almak istediğiniz arabanın, araç kredisinin geri ödemesi süresince, başvuruda bulunduğunuz bankanın ipoteği altında olacağıdır. Yani son taşıt kredisi taksidini ödenmeden araç üzerinde tam hakka sahip olamazsınız. Örneğin aracınızı satmak isterseniz, önce bankanın onayını almanız gerekir.
Peki krediyi kullanmaktan vazgeçerseniz ne olur? Diyelim ki araba kredisi hesaplaması yaptınız, taşıt kredisi faiz oranlarını inceleyip araç kredilerini karşılaştırdınız ve bütçenize en uygun taşıt kredisine başvuruda bulundunuz.İlgili banka da otomobil kredinizi onayladı fakat siz kullanmaktan vazgeçtiniz. Yasal olarak 14 gün içerisinde aynı bankaya durumu bildirmek suretiyle, hiçbir cezai işleme maruz kalmadan kredinin kullanımını iptal edebilirsiniz.Dahası, araç kredisini kullanmış olsanız dahi yine 14 gün içerisinde vazgeçebilirsiniz. Yalnız bu sefer geçen süre kadar, ana para için faiz ödemesi yapmanız gerekir. HangiKredi´den hızla sıfır otomobil kredisi hesaplama işlemi yaparak en uygun araç kredisi seçeneğine ulaşabilirsiniz. Böylece herhangi bir cayma durumunda daha az faiz ödersiniz.

İhtiyaç kredisi başvuru yaparken aranan en temel şartlar arasında 18 yaşından büyük olmak, belgelenibilir gelire sahip olmak, sigortalı çalışan olmak ve kredi notunun risksiz grupta yer alması var. Krediniz ön onaydan geçtikten sonra ise sıra bankaya belge ibraz etmeye geliyor. Bankalara tüketici ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak istiyorsanız şu belgeleri ibraz etmeniz gerekir:
Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet olabilir.
İkamet Adresini Gösterir Belge: Muhtarlık ikametgahı veya başvuru sahibinin adına düzenlenmiş herhangi bir fatura olabilir.
Gelir Belgesi: Çalışanlar için maaş bordrosu veya imzalı mühürlü maaş yazısı, serbest meslek sahipleri için ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve bilanço tablosu; çiftçiler için arazi tapusu, çiftçilik belgeleri ve müstahsil makbuzu; emekliler için ise emekli maaşı hesabının cüzdanı gereklidir. Kira geliri ile ihtiyaç
kredisi başvurusu talebinde bulunmak istiyorsanız; tapu, kira sözleşmesi ve kiranın yattığına dair hesap hareketlerini gösterir evrak ibraz etmeniz gerekir.
İhtiyaç kredisi başvurusu talebinde bulunduğunuz bankanın ilgili şubesi, eğer gerek görürse sizden kefil de isteyebilir. Kefil talep etmek veya etmemek, krediyi onaylayacak olan şubenin yetkisindedir. Ayrıca bankalar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet dökümleri de talep ederler.Ayrıca, tüketici kredisi başvurusu sırasında bankalar sizden hayat sigortası yaptırmanızı da isteyebilirler. Genellikle yüksek tutarlı kredilerde bir şart olarak öne sürülür, küçük meblağlara sahip kredi başvurularında göz ardı edilebilir.
Hayat sigortanızı ister bankadan, ister dışarıdan kendiniz yaptırabilirsiniz. En iyikredi ürününü bulmak için HangiKredi'den hızla ve güvenle kredi sorgulaması
yapabilirsiniz.

Kredi kartı borcunuzun asgari tutarını ödemediğinizde borcunuza gecikme faizi işlemeye başlar. Bir takvim yılı içinde, kredi kartı borcunuzun asgari tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına, üç kez üst üste ödemezseniz hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılır. Bu noktaya geldiğinizde dönem borcunun tamamını ödeyene kadar kredi kartınız kullanıma açılmaz. Ayrıca U0 günlük bir gecikme yaşandığında yani 3 dönem üst üste ödeme yapmadığınızda hakkınızda yasal takip başlatılabilir. Yasal takip sonucunda ise genellikle maaş haczi kararı çıkmaktadır. Ödeme yapmadığınız süre boyunca borcunuza gecikme faizi işlemeye devam eder.
 
Birçok kişi için ihtiyaç kredisi başvurusu, nakit para sıkışıklığında akla gelen ilk çözüm. Özellikle internet üzerinde sıkça yapılan hesaplamalar ve online kredi başvuruları, ret cevabının nedeni olabiliyor. Böyle durumlarda son başvurunuzdan 21 gün sonra tekrar denemenizi tavsiye ederiz. Nakit paraya ihtiyacınız olduğunda tüketici kredisine başvurabilirsiniz. Düşük oranlar ve istediğiniz banka üzerinden faiz oranlarını karşılaştırarak en avantajlı seçeneğe kolayca ulaşabilirsiniz ancak tüketici kredisine başvurabilmeniz için bazı temel etmenler var. Kredinizin çıkması için bu temel etmenlere sahip olmanız gerekir. Kredi notunuza bağlı olarak ihtiyaç (tüketici) kredisi kullanabilirsiniz. Kredi notunuz ne kadar yüksekse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali de o kadar yüksek olacaktır. Kredi puanınızın düşük olması nedeniyle bankalar tarafından olumsuz cevap alıyor olabilirsiniz. Bu durumda kredi puanınızın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu; geçmişe dönük kredi ve kredi kartı ödemelerinize, mevcut borç durumunuza ve gelir durumunuza göre tahmin etmeye çalışabilirsiniz. Bu yöntemin alternatifi ise doğrudan ilgili kurumdan puanınızı öğrenmek olacaktır. En avantajlı ihtiyaç kredisini bulabilmek için HangiKredi'den ihtiyaç kredisi hesaplaması yapabilirsiniz.
Otomobil kredilerinde maksimum vade G0 aydır. Sıfır araç için ve ikinci el araç için aldığınız taşıt kredisini G0 aya kadar vadelendirebilirsiniz. Geri ödeme yapacağınız vadeyi belirlerken ödeyebileceğiniz aylık tutarı göz önünde bulundurmanızda fayda var. Taşıt kredisi ipotekli bir kredi türü olduğundan borcunuzu ödeyememeniz durumunda banka tarafından aracınıza el konulabilir. Bu nedenle hesaplama yaparak aylık taksitlerin sizi zorlamayacağı tutarda ve uzunlukta kredi almanızda fayda var.