Kredin.com Yazarları
18.04.2024

Faizsiz Evlilik Kredisi Nedir? Şartları Nelerdir?

Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Faizsiz evlenme kredisi, resmî olarak hayatlarını birleştirmek isteyen genç çiftlere sunulan bir kolaylıktır. Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamda başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz kredi sağlanır. 150.000 TL tutarındaki bu kredinin geri ödemesinde faiz uygulanmaz. Ancak bu kolaylıktan faydalanmak için faizsiz evlilik kredisi şartlarını karşılamanız gerekir. Söz konusu şartlar, aşağıdaki listede sıralanmıştır.

 
  • Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak.
  • 18 ila 29 yaş aralığında olmak. (30 yaşından gün almamış olmak).
  • 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 il olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa dışında mülk sahibi olmamak. Aynı zamanda bu iller dışındaki taşınmazlar için hisse sahibi olmamak.
  • Çiftin son 6 aylık gelir ortalamasıyla son aya ait gelirlerinin toplamının 2 asgari ücretten fazla olmaması.
  • Başvuru tarihi itibariyle resmî nikah tarihine 2 ila 6 ay kalmış olması. (2 aydan sonra veya 6 aydan önce evlenecek olmak).
  • Bakanlığın sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek.
  • Affa uğramış olsa bile hakkında belirli suçlardan kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunmamak.
 

Bu şartların tamamını sağlayan tüm çiftler, kredi için başvuruda bulunabilirler. Başvuruları onaylandıktan sonra krediyi diledikleri gibi kullanabilirler. Vadesi dolduğunda kolaylıkla geri öderler.

Faizsiz Evlilik Kredisi Kimler İçin Uygun?

Bu kredi, daha iyi koşullarda evlenmek isteyen çiftler için uygundur. Hayalindeki düğünü yapmak veya çeyizi düzmek isteyen gençler, söz konusu krediye başvurabilirler. Ev almak veya döşemek için eksiklerini kapatmak isteyenler de bu krediye başvurmayı deneyebilirler.

 

Faizsiz evlenme kredisi, dünyaevine girme yolundaki gençlere sunulur. “Yeni evlenenlere kredi” sloganıyla sunulan bu fırsattan resmî nikahları henüz kıyılmamış olan çiftler yararlanabilir. 18 ila 29 yaş aralığındaki, depremden etkilenen illerde mülk sahibi veya hissedarı olmayan, sicili temiz tüm T.C. vatandaşları faizsiz evlilik kredisi başvurusu yapabilir. Sicilin temiz sayılmasına engel olan suçlar şunlardır:

 
  • Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı çıkmak.
  • Cinsel dokunulmazlığı ihlal etmek.
  • Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak, satın almak, kabul etmek veya bulundurmak.
 

Söz konusu suçların tespiti, başvuruya engel olmak için yeterlidir. Affedilmiş olması durumu değiştirmez. Eşlerden biri söz konusu suçlardan hüküm giymişse çiftin başvurusu geçersiz sayılır.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ödeme Koşulları

Aile ve Gençlik Bankası fonundan sağlanan evlilik kredisinin geri ödeme koşulları son derece konforludur. Geri ödeme süreci toplamda 72 ayda tamamlanır. Kredinin alındığı andan itibaren ilk 24 ay boyunca çiftin geri ödeme yapmama hakkı korunur. 24 ayın sonunda ödeme süreci resmî ve zorunlu olarak başlar. Alınan borç, geri kalan 48 aya bölünerek ödenir. Bu süre boyunca borca herhangi bir faiz işlemez. Yani yalnızca kullandığınız kredi tutarını geri ödersiniz. Üstelik bu ödemeyi de 6 yıla yayabilirsiniz.

Faizsiz Evlilik Kredisi Öncelikli Gruplar

Faizsiz evlenme kredisi için depremden etkilenen çiftler, öncelikli grup olarak belirlenmiştir. Projenin pilot uygulaması Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya illerinde başlamıştır. Gaziantep ilinin de Nurdağı ve İslahiye ilçeleri proje kapsamına dâhildir. Krediden öncelikli olarak yararlanmak için 06.02.2023 tarihinde ve başvuru anında söz konusu il veya ilçelerin birinde ikâmet etmeniz gerekmektedir. Eşlerden birinin bu ikâmetgâh şartını yerine getirmesi yeterlidir. Söz konusu şartı sağlayan gençlerin başvuruları alındıktan sonra diğer illerde yaşayanlara da krediden yararlanma şansı tanınacaktır.


 
Paylaş

Kredi Kartı Başvurusu Yapabileceğiniz Bankalar

Avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç kredisi hesaplamak ve bankalara tüketici kredisi
başvurusunda bulunmak kredin.com’da güvenli ve ücretsiz!

Yapı Kredi
Akbank
Garanti BBVA
QNB Finansbank
Denizbank
ING Bank
EnPara
İş Bankası
Cepteteb
Teb
Alternatif Bank
Vakıfbank
ICBC Turkey
Anadolubank
Fibabanka
Halkbank
Ziraat Bankası
Burgan Bank
İkinci el araba kredisinde, bankadan bankaya değişiklik gösterebilmekle birlikte yaş sınırı uygulaması vardır. Genellikle 8 yaşa kadar olan araçlar için ikinci el taşıt kredisi kullandırılır ancak bankanın kararı doğrultusunda daha üst yaşlardaki araçlar için de kredi verilebilir. Ayrıca yaş sınırı, kredinin vadesine göre de değişiklik gösterebilir.
 
Birçok kişi için ihtiyaç kredisi başvurusu, nakit para sıkışıklığında akla gelen ilk çözüm. Özellikle internet üzerinde sıkça yapılan hesaplamalar ve online kredi başvuruları, ret cevabının nedeni olabiliyor. Böyle durumlarda son başvurunuzdan 21 gün sonra tekrar denemenizi tavsiye ederiz. Nakit paraya ihtiyacınız olduğunda tüketici kredisine başvurabilirsiniz. Düşük oranlar ve istediğiniz banka üzerinden faiz oranlarını karşılaştırarak en avantajlı seçeneğe kolayca ulaşabilirsiniz ancak tüketici kredisine başvurabilmeniz için bazı temel etmenler var. Kredinizin çıkması için bu temel etmenlere sahip olmanız gerekir. Kredi notunuza bağlı olarak ihtiyaç (tüketici) kredisi kullanabilirsiniz. Kredi notunuz ne kadar yüksekse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali de o kadar yüksek olacaktır. Kredi puanınızın düşük olması nedeniyle bankalar tarafından olumsuz cevap alıyor olabilirsiniz. Bu durumda kredi puanınızın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu; geçmişe dönük kredi ve kredi kartı ödemelerinize, mevcut borç durumunuza ve gelir durumunuza göre tahmin etmeye çalışabilirsiniz. Bu yöntemin alternatifi ise doğrudan ilgili kurumdan puanınızı öğrenmek olacaktır. En avantajlı ihtiyaç kredisini bulabilmek için HangiKredi'den ihtiyaç kredisi hesaplaması yapabilirsiniz.
Taşıt kredisi başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:
● Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi yada pasaport aslı ve fotokopisi.
● Araç kredisi başvurusu yapacak kişinin en güncel elektrik, su, telefon,doğal gaz faturaları veya ikametgah belgesi.
● İş türüne göre talep edilen evraklar, emekliler, maaşlı çalışanlar ve şirketi olan kişilere göre farklılık gösterir. Maaşlı çalışanlardan talep edilen gelir belgesi, son 1 yıla ait maaş bordrosudur. Emeklililer için, emekli tanıtım kartı ve aylık emekli maaşını içeren banka hesap cüzdanıdır. Şirketi olan kişiler için ise, yıllık gelir vergisi beyannamesi ve  vergi levhası taşıt kredisi için gerekli evraklar arasındadır.
● Satın alınacak otomobilin, sıfır kilometre olması durumunda, otomobilin
proforma faturası gereklidir.

Konut kredisi yapılandırma en basit anlatımıyla mevcut kredi borcunun, yeni bir kredi ile baştan planlanmasıdır. Yeniden yapılandırmada, o gün geçerli olan kredi yapılandırma faiz oranları ile hesaplanmış yeni bir ödeme takvimi oluşturulur.Duruma göre taksit tutarları artabilir ya da azalabilir. Genellikle iki durumda yapılır:
● Güncellenen konut kredisi faiz oranları, kredinin kullanıldığı dönemdeki faiz oranlarından düşük olması durumunda tüketicinin talep etmesi ile,
● Kredi borcununun ödenememsi ve U0 günlük sınıra gelinmesi durumunda bankanın önerisi ile.
Borcunuzu ödemekte zorluk yaşıyorsanız bankanızla görüşerek kredi yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.Konut kredinizi ödemekte zorluk yaşıyorsanız yapılandırarak aylık taksit tutarınızın düşmesini sağlayabilirsiniz. Eğer U0 günlük gecikmeniz varsa yasal takibe girersiniz. Yasal takibe girmeden önce banka size yapılandırma teklif eder.  Bu olanaktan yararlanarak kredinizi yapılandırabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir zamanda da bankanızla görüşerek yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Bu noktada belirtmek isteriz ki yapılandırma faiz oranları güncel faiz oranlarından ayrı belirlendiği için konut kredisi faizlerinin düşmesi, yapılandırma faiz oranının da düşeceği anlamına gelmez.
Konut kredisi çekebilmek için öncelikle belgelenebilir geliriniz ve en az 3 aydır devam eden sigortanız olmalıdır. Bunun yanı sıra kredi notunuz da bankanın kredi vermek için belirlediği aralığın içinde olmalıdır. Kredi notunuz ev kredisi alabilme ihtimalinizi etkilediği kadar bankanın size sunacağı faiz oranını da etkileyecektir. Bankaların açıkladığı düşük faiz oranları genellikle kredi notu en yüksek olan müşteriler için geçerlidir.Başvuru şartlarını karşılıyorsanız sitemiz üzerinden bankalara kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Yaptığınız ilkbaşvuru ön onay niteliğindedir ve
onaylanması halinde gerekli belgelerle birlikte şubeyle iletişime geçmeniz gerekir.