img

Yapı Kredi Step ile
sürdürülebilir gelecek
için sınırları kaldırıyoruz!

yapıkredi.com.tr

img

Yapı Kredi Step ile
sürdürülebilir gelecek
için sınırları kaldırıyoruz!

yapıkredi.com.tr

Kredi Kartı Başvurusu Yapabileceğiniz Bankalar

Avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç kredisi hesaplamak ve bankalara tüketici kredisi
başvurusunda bulunmak kredin.com’da güvenli ve ücretsiz!

Yapı Kredi
Akbank
Garanti BBVA
QNB Finansbank
Denizbank
ING Bank
EnPara
İş Bankası
Cepteteb
Teb
Alternatif Bank
Vakıfbank
ICBC Turkey
Anadolubank
Fibabanka
Halkbank
Ziraat Bankası
Burgan Bank
En uygun konut kredisini bulmak için hesaplama yaparken yalnızca faiz oranı ile
kredinin toplam maliyeti belirlenemez. Çünkü konut kredilerinde ilave olarak şu
ücretlendirmeler de yer alır:
● Dosya masrafı
● Ekspertiz bedeli
● İpotek tahsis bedeli
● DASK ücreti
● Konut sigortası bedeli
● Hayat sigortası ücreti
● Ferdi kaza sigortası ücreti
● Hesap işletim ve ekstre ücretleri
Bunlara ek olarak eğer bir erken ödeme gerçekleşirse burada ceza söz konusu olabiliyor. Yani ev kredisi taksitlerinizin tamamını vadesinden önce ödemek isterseniz, ödemek istediğiniz tutarın en fazla %2 oranında ceza ödeyebilirsiniz. Bu durum, kredi veren bankanın inisiyatifinde. En ucuz ev kredisini bulabilmek için tüm bu etmenleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
Konut kredisi çekebilmek için öncelikle belgelenebilir geliriniz ve en az 3 aydır devam eden sigortanız olmalıdır. Bunun yanı sıra kredi notunuz da bankanın kredi vermek için belirlediği aralığın içinde olmalıdır. Kredi notunuz ev kredisi alabilme ihtimalinizi etkilediği kadar bankanın size sunacağı faiz oranını da etkileyecektir. Bankaların açıkladığı düşük faiz oranları genellikle kredi notu en yüksek olan müşteriler için geçerlidir.Başvuru şartlarını karşılıyorsanız sitemiz üzerinden bankalara kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Yaptığınız ilkbaşvuru ön onay niteliğindedir ve
onaylanması halinde gerekli belgelerle birlikte şubeyle iletişime geçmeniz gerekir.
Kredi kartı borcunuzun asgari tutarını ödemediğinizde borcunuza gecikme faizi işlemeye başlar. Bir takvim yılı içinde, kredi kartı borcunuzun asgari tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına, üç kez üst üste ödemezseniz hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılır. Bu noktaya geldiğinizde dönem borcunun tamamını ödeyene kadar kredi kartınız kullanıma açılmaz. Ayrıca U0 günlük bir gecikme yaşandığında yani 3 dönem üst üste ödeme yapmadığınızda hakkınızda yasal takip başlatılabilir. Yasal takip sonucunda ise genellikle maaş haczi kararı çıkmaktadır. Ödeme yapmadığınız süre boyunca borcunuza gecikme faizi işlemeye devam eder.
 
Kredi kartı bankaya borçlanmanızı sağlayan bir araç. Banka size verdiği borcun geri ödeneceğinden emin olmak ister. Bu nedenle banka, kredi kartı başvurunuzu incelerken bazı şartlar arar. Bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz:
● 18 yaşından büyük olmak
● Kredi notunun risksiz grupta yer alması
● Belgelenebilir gelire sahip olmak
Bankalar genel olarak kredi kartı başvurularında belge talep etmiyor ancak bilgilerinizin sistem üzerinden doğrulanamaması durumunda gelir belgeniz ya da SGK kaydınız talep edilebiliyor. Ayrıca bankanın inisiyatifi doğrultusunda geliriniz olmasa da düşük limitli kredi kartı alabiliyorsunuz. Bunun için banka ile birebir görüşmeniz gerekir.

İhtiyaç kredisi alabilmek için kredi notunun yüksek olması gerekiyor. Bankaların ödemeler konusunda güvence olarak gördüğü kredi notu, daha önceden aldığınız kredilerin ya da kredi kartı borçlarının ne kadar düzenli ödendiğini gösteren bir referanstır. İhtiyac kredisi başvurularında, kredi skoru 1500-1U00 arasında olan kişiler kolaylıkla kredi çekebilir. 1100-14UU kredi notunda kalan kişiler az riskli görülürken, 10UU altında notu olanların kredi alabilme olasılığı oldukça düşük. Kredi notu 0 olanların ise kredi başvurusu kesinlikle onaylanmıyor. Kredi notu aralıklarının tam açılımları ise şöyle:

0-GUU          En Riskli
700-10UU     Orta Riskli
1100-14UU    Az Riskli
1500-1GUU   İyi
1700-1U00    Çok İyi