img

World Pay’in temassız ödeme
çözümleriyle ödemelerinizi
kolayca gerçekleştirin!

worldcard.com.tr

img

World Pay’in temassız ödeme
çözümleriyle ödemelerinizi
kolayca gerçekleştirin!

worldcard.com.tr

Kredi Kartı Başvurusu Yapabileceğiniz Bankalar

Avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç kredisi hesaplamak ve bankalara tüketici kredisi
başvurusunda bulunmak kredin.com’da güvenli ve ücretsiz!

Yapı Kredi
Akbank
Garanti BBVA
QNB Finansbank
Denizbank
ING Bank
EnPara
İş Bankası
Cepteteb
Teb
Alternatif Bank
Vakıfbank
ICBC Turkey
Anadolubank
Fibabanka
Halkbank
Ziraat Bankası
Burgan Bank
En uygun konut kredisini bulmak için hesaplama yaparken yalnızca faiz oranı ile
kredinin toplam maliyeti belirlenemez. Çünkü konut kredilerinde ilave olarak şu
ücretlendirmeler de yer alır:
● Dosya masrafı
● Ekspertiz bedeli
● İpotek tahsis bedeli
● DASK ücreti
● Konut sigortası bedeli
● Hayat sigortası ücreti
● Ferdi kaza sigortası ücreti
● Hesap işletim ve ekstre ücretleri
Bunlara ek olarak eğer bir erken ödeme gerçekleşirse burada ceza söz konusu olabiliyor. Yani ev kredisi taksitlerinizin tamamını vadesinden önce ödemek isterseniz, ödemek istediğiniz tutarın en fazla %2 oranında ceza ödeyebilirsiniz. Bu durum, kredi veren bankanın inisiyatifinde. En ucuz ev kredisini bulabilmek için tüm bu etmenleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

İhtiyaç kredisi başvuru yaparken aranan en temel şartlar arasında 18 yaşından büyük olmak, belgelenibilir gelire sahip olmak, sigortalı çalışan olmak ve kredi notunun risksiz grupta yer alması var. Krediniz ön onaydan geçtikten sonra ise sıra bankaya belge ibraz etmeye geliyor. Bankalara tüketici ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak istiyorsanız şu belgeleri ibraz etmeniz gerekir:
Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet olabilir.
İkamet Adresini Gösterir Belge: Muhtarlık ikametgahı veya başvuru sahibinin adına düzenlenmiş herhangi bir fatura olabilir.
Gelir Belgesi: Çalışanlar için maaş bordrosu veya imzalı mühürlü maaş yazısı, serbest meslek sahipleri için ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve bilanço tablosu; çiftçiler için arazi tapusu, çiftçilik belgeleri ve müstahsil makbuzu; emekliler için ise emekli maaşı hesabının cüzdanı gereklidir. Kira geliri ile ihtiyaç
kredisi başvurusu talebinde bulunmak istiyorsanız; tapu, kira sözleşmesi ve kiranın yattığına dair hesap hareketlerini gösterir evrak ibraz etmeniz gerekir.
İhtiyaç kredisi başvurusu talebinde bulunduğunuz bankanın ilgili şubesi, eğer gerek görürse sizden kefil de isteyebilir. Kefil talep etmek veya etmemek, krediyi onaylayacak olan şubenin yetkisindedir. Ayrıca bankalar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet dökümleri de talep ederler.Ayrıca, tüketici kredisi başvurusu sırasında bankalar sizden hayat sigortası yaptırmanızı da isteyebilirler. Genellikle yüksek tutarlı kredilerde bir şart olarak öne sürülür, küçük meblağlara sahip kredi başvurularında göz ardı edilebilir.
Hayat sigortanızı ister bankadan, ister dışarıdan kendiniz yaptırabilirsiniz. En iyikredi ürününü bulmak için HangiKredi'den hızla ve güvenle kredi sorgulaması
yapabilirsiniz.

Taşıt kredisi başvuru için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:
● Nüfus Cüzdanı, sürücü belgesi yada pasaport aslı ve fotokopisi.
● Araç kredisi başvurusu yapacak kişinin en güncel elektrik, su, telefon,doğal gaz faturaları veya ikametgah belgesi.
● İş türüne göre talep edilen evraklar, emekliler, maaşlı çalışanlar ve şirketi olan kişilere göre farklılık gösterir. Maaşlı çalışanlardan talep edilen gelir belgesi, son 1 yıla ait maaş bordrosudur. Emeklililer için, emekli tanıtım kartı ve aylık emekli maaşını içeren banka hesap cüzdanıdır. Şirketi olan kişiler için ise, yıllık gelir vergisi beyannamesi ve  vergi levhası taşıt kredisi için gerekli evraklar arasındadır.
● Satın alınacak otomobilin, sıfır kilometre olması durumunda, otomobilin
proforma faturası gereklidir.
Taşıt kredisi başvurunuzun olumlu sonuçlanması için taşıt kredisi şartlarını eksiksiz sağlamanız gereklidir. Taşıt kredisi alabilmek için gereken öncelikli şart 18 yaşından büyük olmak. Eğer bu şartı sağlıyorsanız aranacak ikinci şart belgelenebilir bir gelire sahip olmanız olacaktır. Ayrıca sigortalılık süresi de bankalar   için önemli. Bankadan bankaya değişiklik gösterebilmekle birlikte girişi minimum 3 ay önce yapılmış olup hala devam eden sigorta kaydınızın olması gerekmektedir.
Araba kredisi çekme şartlarından bir diğeri kredi notu. Tüm kredi türlerinde olduğu gibi taşıt kredisinde de kredi notunuz belli bir seviyenin üzerinde olmalıdır. Kredi borcundan dolayı kredi siciliniz bozuksa başvurunuz onaylanmayacaktır. İkinci el araç kredilerinde, araç yaş sınırı olduğundan almak istediğiniz araç bankanın belirlediği sınıra uygun olmalıdır. İkinci el taşıt kredisi başvurusunda bulunacaksanız bankanın belirlediği yaş sınırını öğrenmenizde fayda var.
Otomobil kredilerinde maksimum vade G0 aydır. Sıfır araç için ve ikinci el araç için aldığınız taşıt kredisini G0 aya kadar vadelendirebilirsiniz. Geri ödeme yapacağınız vadeyi belirlerken ödeyebileceğiniz aylık tutarı göz önünde bulundurmanızda fayda var. Taşıt kredisi ipotekli bir kredi türü olduğundan borcunuzu ödeyememeniz durumunda banka tarafından aracınıza el konulabilir. Bu nedenle hesaplama yaparak aylık taksitlerin sizi zorlamayacağı tutarda ve uzunlukta kredi almanızda fayda var.